Under det påskud at RhÔne også kan finde ud af at lave hvid- og rosevin, på trods af en måske markant rød produktion, sendte Rhonevine os en kasse bestående af de tre variationer vinverden kan byde på – Rød, hvid og rose. Vinene var blandet af Nana Wad fra Kjær & Sommerfeldt, og bestod af Côtes du Rhône Rasteau Village, M. Chapoutier 2009 (rød), La Ciboise Blanc, Luberon 2012 (hvid) og Boutinot Côtes de Rhône Rosé, Les Cerisiers 2012 (rose).
Vi fik samlet (næsten) hele holdet til vinsmagning en regnfuld sommerdag. Dagen forinden havde undertegnet og Andreas siddet og brainstormet en hurtig 3-retters menu. Vinene blev af leverandøren betegnet som sommervine, men vejret tillod ikke rigtigt grillmad, så vi ville alligevel prøve med nogle indendørs retter.
Til vores rosevin, bestemte vi os for at lave en ekstravagant “frokostret” bestående af Chateau Briand i rå udgave og carpacciostørrelse, serveret med en klassisk Vitello Tonato, friskt frisée og kapers. Til vores hvidvin, lavede vi en variation af Eggs Benedict, hvor vi byttede bacon ud med smørstegt rødspættefilet. Den sidste ret var en fed en af slagsen – Braiseret lamselår med pommes anna, smørstegt spidskål og demi glace.
1. ret: Boutinot Côtes de Rhône Rosé, Les Cerisiers 2012
Det første indtryk af vinen var lækkert. Flot rødligt skær – rigtig dejlig laksefarve. Duften var efter åbning forholdsvis anonym, så vi vidste altså at der ikke var tale om en dyb og gennemført vin, men mere en som kunne nydes køligt under bagende sol om middagen eller på terrassen til solnedgangen. Vinen er lavet på Grenache Gris, Grenache Noir og Cinsault. De to Grenache’er (henholdvis grøn og rød), gør det rigtigt godt – Den grønne giver vinen god fylde, mens den røde gør sin part for at få alkohol procenten op på 13%, men også tilbyder en god sødme.
Retten vi benyttede til parring, var desværre langt fra optimal. Så til krydret mad eller oksekød, gør vinen det altså ikke godt. Lette fiskeretter, salater eller milde oste ville nok være at anbefale.
Vinen er absolut værdig til 89 kr. God standard vin, som ikke byder på den helt store fascination, men absolut værdig.
2. ret: La Ciboise Blanc, Luberon 2012
Ved ret nr 2, stod den hvide vin for skud. Ved åbning var der en dejlig duft af citrus og ved smagningen oplevede vi en vin som fungerede rigtigt godt som samarbejdspartner med rødspætten, smøren og hollandaisen i retten. Vinen består af druerne Grenache Blanc, Vermentino, Ugni Blanc og Rousanne. Mineraliteten sprang i smagsløgene, men havde stadigvæk god charme.
En dejlig jævn vin. Til prisen har den en god charme og smag. værdig til prisen (75 kr).
3. ret: Côtes du Rhône Rasteau Village, M. Chapoutier 2009
Her var aftenens vinder. Det kom egentlig heller ikke bag på os når Rhône nu en gang er mest kendt for deres rødvine. Med lidt flere år på bagen end de to andre, var det en lidt mere kompleks vin. Den umiddelbare duft var af friske bær og smagen var også derhen af – let krydret og faktisk ret harmonisk. Perfekt match til vores ret fede smør-ret med lam. Dog måtte vi erkende at vinen nok bedre passer til vinterens fede retter end sommerens lidt lettere retter. Kan dog sagtens gå an til god grillmad.
Til 119 kr, er det i sandhed en god vin til prisen og absolut et købt værd.
Kokketræf takker af, for en god aften i godt selskab, med vine som passer rigtigt fint til prisen omkring de 100 kr pr flaske. Forvent dog ikke verdens bedste vine i de tre her.
Vi vil til sidst understrege at vinene er blevet sendt til os gratis, men vi har prøvet at forholde os så objektive som overhovedet muligt.