Jeg er netop kommet ned på jorden efter en eminent påskefrokost med 15 venner. Her serverede jeg en 3-retters menu bestående af sild med hjemmelavet karrysalat, Bøfsandwich lavet på lammekøller og til sidst denne Triple Chocolate Meltdown, som nærmest har opnået kultstatus i visse kredse. Det særlige ved denne dessertkage, er at den har en flydende tyk chokolademasse inde bag en sprød kant af chokoladekage – Når man tager den første skefuld, flyder chokoladenmassen ud fra kagens kerne og deraf kommer navnet. Dette var et fænomen som jeg første stødte på, på Applebee’s mens jeg rejste rundt derovre. Jeg har ikke siden fået en lige så god udgave siden da og derfor bringer jeg denne super lækre opskrift. Opskriften er lånt og oversat til dansk, tilsat lidt egne erfaringer og lavet til danskkendte måleenheder.
Kageopskrift: Food.com
Chokoladesovs: Gode-is-opskrifter.dk
Kagerne:
- 250 g smør (usaltet)
- 450 g semi-sød chokolade
- 1 plade (100 g) Bittersød chokolade
- 125 g sukker
- 6 store økologiske æg
- 100 g mel
- 1 liter god vaniljeis. Mest optimalt – hjemmelavet ;-)
- #instruction#
Chokosovs (Hvid og Mørk):
100 g mørk chokolade
100 g hvid chokolade
3 dl piskefløde
Sådan gør du:
Sæt en skål over en gryde med kogende vand, smelt de 450 g chokolade med de 250 g smør. Gør det evt. i portioner så du samtidig tempererer chokoladen. Når massen er jævn og blank, tilsæt sukkeret. Rør rundt så massen bliver jævn og fin. Hæld over i en ny skål og tilsæt gradvis dine æg mens du rører dem ud i massen. Sørg for at blandingen ikke er for varm, så æggene ikke bliver tilberedt før de er rørt rundt. Tilsæt til sidst mel og rør det ud.
Lav 8 forme med sølvpapir. Man kan med fordel folde omkring en ramekin eller lign. Fordel din dej ligeligt i de 8 forme. Knæk den sidste plade chokolade i kvadrater som ikke er større end dybden af den masse som ligger i dine forme. Fordel dem derefter ligeligt i midten af dine 8 forme og pres dem ned i massen.
Tag din is ud af fryseren og lad den stå og blive lidt varmere, så den er nem at lave i kugler. Forvarm din ovn til 180 grader. Smidt dine forme med dejen i og lad dem stå 20-25 minutter – Ind til de er faste ovenpå.
Fordel fløden ligeligt i 2 gryder og bring i kog. Hak din hvide og mørke chokoladeplader hver for sig og smid dem i hver sin gryde. Det er en god idé at tage sig af én af gangen. Lad chokoladen smelte mens du rører den sammen med piskefløden indtil den er jævn.
Tag dine kager ud af ovnen, smid dem med bunden i vejret på dine tallerkner og tag roligt sølvpapiret af dem, falder de sammen og flyder der chokolade ud, skal de have mere. Form kugler af is og placer ved siden af. Hæld til sidst dine chokoladesovser ud over kagen og isen, på kryds og tværs.
Velbekomme!
[…] kommer næste opskrift fra påskefrokosten med mine kammerater, hvor jeg lavede Triple Chocolate Meltdown (Applebee’s style). Ideen opstod sådan set fordi lam, i min og supermarkedernes optik, er en ret traditionel spise i […]