Så blev det Kokketræf’s tid til at komme med et bud til Madblogger udfordringen #2. Vi blev parret med bloggen Den Glade Kogekone, hvis største interesse ligger i bagningen af lækre kager og brød.
Madblogger udfordringen, er et initativ af madbloggere, hvor nordiske madblogge bliver parret med hinanden, og med inspiration fra hinanden skal udføre en stillet udfordring. Læs mere her
Den Glade Kogekone, er en blog ejet af Ulrika som ikke bare har et kæmpe forråd af kageekspertise, men også interesserer sig for roser og blomster, og i den anledning selvfølgelig også skriver en del om dem. Vi blev altså parret med en blog med lidt af hvert og heldigvis for os var sproget også skrevet, så en kagerookie som jeg kunne forstå det. Dejligt med ting i øjenhøjde ;-).
Læs mere om Ulrika, hendes kager og hendes blomster her!
Udfordringen lød, at man skulle parre én af sine egne opskrifter med en opskrift fra partnerens blog. Valget faldt derfor på Polarkakor, som er en hjemmelavet udgave af de efterhånden kendte og dejligt bløde brød, Äntligen. Jeg tænkte det kunne være lækkert at lave et dejligt brød til at indramme nogle af det ting jeg har lavet førhen. Heldigvis fik jeg venner på besøg i weekenden og det var derfor oplagt at byde dem velkommen, med frokost med sandwiches og bobler. Da det var 3 Aalborgensere var der heller ingen tvivl om at måltidet skulle være robust, så mine hofretter Hønsesalat og Schweinhaxe, skulle selvfølgelig prøves af og se om de kunne stå distancen.
Dertil syltede jeg rødbeder, ristede en god klump bacon sammen med det skind jeg havde til overs fra plukning af min kylling til hønsesalaten.
Det skal du bruge til Polarkakor:
- 50g gær
- 50g smør
- 5 dl vand
- 3 spsk honning
- 7g salt
- 800g sigtemel
- #instruction#
Se den originale opskrift her. Jeg valgte at modificere en lille smule til eget behov. Jeg foretrækker at arbejde med en tør dej og tilsætter derfor altid lidt ekstra mel og lader den så hæve lidt ekstra. Jeg havde derudover glemt at købe sirup, så jeg brugte honning i stedet :-). Det skal også siges at man med fordel kan krydr dejen efter eget behov.
Se opskrift til hønsesalat her
Se opskrift til schweinhaxe her
Polarkakor: Gå til den originale opskrift her
Smelt smør roligt
Hæld vandet til og sørg for at temperaturen er omkring 37 grader.
Smuldr gæret i en god stor skål
Tilsæt vandet, smørret og opløs gæren
Tilsæt honning og salt
Tilsæt så løbende melet til dejen for den rette konsistens. Gerne klistret, men så du stadig kan håndtere den.
Sæt til hævning i 45 minutter med vådt hviskestykke over.
Tænd ovnen på 250 grader og lade bagepladen blive i.
Form dejen i stykker af ønsket størrelse og gør dem nu flade, så de er en halv centimeter i tykkelse. Stik dem til sidst med en gaffel (hvilket jeg dog glemte). Når ovnen er opvarmet, tager du bagepladen ud. Smid de flade stykker direte på bagepladen og sæt dem i ovnen, i 5 minutter. Jeg vendte mine halvvejs igennem. Det er vigtigt at bagepladen er helt varmt, ellers hænger dejen fast og det gider vi ikke.
Da bollerne var færdige skar jeg dem over og tilsatte overskydende mayo fra min hønsesalat på den ene side og en sød sennep på den anden side. Sennep’en var 5 dele dijon sennep, rørt op med 2-3 dele honning. Giv brødet et tyndt lag. Så blev de anrettet med en salat af frisée, ruccola, radicchio og feldsalat. I den ene slags sandwich, lagde jeg et solidt lag hønsesalat, bacon/kyllinge strimler ovenpå og anrettede til sidst med tynde æbleskiver, hvor kernehuset var blevet fjernet med en udstikker og derefter var æblet blevet skåret på mit mandolinjern.
Til den anden slags sandwich, lynstegte jeg det plukkede schweinhaxekød og stegte det hurtigt på panden i baconfedtet. Herefter røg det ovenpå salaten i bollen og blev efterfølgende anrettet med de tynde æbleskiver og nogle syltede rødbeder, som var skåret tyndt med mandolinjern og lagt i sukker- og eddikelage, med stjerneanis og enebær.
Så var der egentlig kun tilbage at klappe dem sammen og nyde herlighederne.
Vi takker af hvor en god og sjov omgang af Madblogger Udfordringen, og ser frem til næste gang :-)!
God appetit!