Sommervejret er over os og Danmark er i blomst – ligeledes er min lille “urtehave” i min baggård. Jeg elsker at kunne gå ned og plukke min føde og det bærer følgende opskrift også præg af. Sandwichen er inspireret af byens bedste sandwich fra Ma Poule i Torvehallerne, København. Det er en forholdsvis simpel sandwich, som byder på surt, mørt, sprødt, fedt og friskt.
- 4 store og lækre andelår
- 1-2 liter olie (til lårene er dækket)
- Frisk baguette
- Dijon sennep
- Persillemayonnasie
- Syltede rødløg
- Brøndkarse
- Bredbladet persille
- Frisée salat
- #instruction#
Du kan starte dagen før med at lægge andelårene i lage, med krydderier efter egne præferencer. Du kan også bare nøjes med at på dagen, smide lårene ukrydret i gryden med olie og derefter smide krydderier med. Jeg brugte rosmarin, sennepsfrø, peber og salt.
Tag en stor gryde som kan rumme de 4 lår, smid lårene deri, tilsæt olie så lårene er 100% dækket. Det kan være smart at bruge en dyb og smal gryde. Tilsæt dine foretrukne krydderier.
Da mit komfur er lidt ustadigt, foretrækker jeg at bruge stegetermometer for at holde øje med temperaturen. Olien skal nemlig helst ligge mellem 80-100 grader. Hvis du mener at du og dit komfur har fundet hinanden, kan det heller ikke gå helt galt uden stegetermometer. Sørg dog for at de ikke begynder at fritere (fra omkring 120-130 grader), så bliver lårene nemlig lidt en sørgelig fornøjelse.
Smid låg på gryden og lad det stå og hygge sig i minimum 2 timer, men helst 4 timer.
Mens du venter på at lårene bliver færdige, kan du forberede dit tilbehør. Pluk dit salat og urter og skyl det grundigt. Hvis du er i rigtig god tid, læg dit tilbehør med en slat vand i køleskabet – så forbliver det friskt og sprødt.
Når lårene er færdige, skal de “plukkes”. Jeg bruger samme metode som ved Pulled Pork – nemlig at tage 2 gafler og trække kødet fra hinanden. Derefter hiver jeg det værste af det bløde skind af, smider det på panden ved høj varme. Skindet indeholder så meget olie fra gyden at fedtstof ikke er nødvendigt. Giv det indtil skindet er sprødt og lækkert, og smid det derefter over på noget køkkenrulle til affedtning.
Mens panden stadig er varm, del noget lækkert sandwichbrød i 2 og smid det på panden, for at hygge sig i det overskydende fedt fra andeskindet. Jeg steger som regel kun indersiden. Smør et tyndt lag dijon udover hele underdelen, anret med frisée og brøndkarse. Spred nogle syltede løgstykker ud over salaten, anret derefter kødet og knæk/krymmel til sidst det sprøde skind ud over.
Overdelen smøres med et habilt lag persillemayonaise (brug evt opskriften i bunden af dette indlæg) og anret herefter med bredbladet persille. Klap bæstet sammen og så er der kun tilbage at sige, Velbekomme ;-).
Tilbehør:
Hvis du vil lave dine egne syltede rødløg, følger her opskriften på disse
- 3 rødløg
- 3 dl æbleeddike
- 2 dl vand
- 3-4 spiseskefulde salt
- Sennepsfrø
- Peber
- 1-2 spiseskefuld sukker
- #instruction#
Start med at hakke løgene i både a 8 stk pr. løg. Rod lidt rundt i dem, så lagene bliver skilt fra hinanden. Hæld salt sammen med og gnid det rundt i løgene. Lad løgene stå i saltet i 5 timer, mens helst mere. Imellemtiden kan man rengøre et lufttæt glas – Her er der flere metoder: Man kan skolde glasset med kogene vand, smide det i ovnen ved minimum 50 grader i en times tid, eller blot vaske op med opvaskemiddel og eventuelt skylde med Atamon.
Kog eddiken op i en gryde med vand, tilsæt krydderier og sukker, og lad det koge i 5 minutter. Køl det af i 15-30 minutter, til det kun er en smule lunt. Skyl løgene for salt og hæld dem i det rene glas, tilsæt derefter indholdet i gryden.
Nu skal det bare stå i minimum 24 timer på køl.