Nu er den forholdsvis korte sæson for asparges endeligt, trods dårligt vinterlignende vejr, ved at være kommet til Danmark. I den anledning vil jeg gerne forære jer opskriften på min dejlige hønsesalat, som var årsag til min første sejr ved vores første kokketræf nogensinde (den 11. maj 2012). Den kan både være dyr, billig, nem og lidt krævet. Det kommer fuldkommen an på dine egne ambitioner :-).
- 2 hønsebryster med skind (jeg købte mine i salling super). Alm. kyllingebryster og egentligt og så de andre dele fra en kylling/høne kan bruges.
- 1 klump god bacon
- En halv pakke Creme fraiche
- Et halvt glas Helmanns Mayo
- En god håndfuld frisk estragon
- En god håndfuld frisk kørvel
- 4-6 friske grønne asparges (1 glas grønne asparges kan også bruges)
- 4-6 friske hvide asparges (1 glas hvide asparges kan også bruges)
- Salt
- Peber
- Dijon sennep
- #instruction#
Hiv skind af hønsekødet og kog dem roligt (evt. med estragon) i ca. 20 minutter, eller indtil de er 75 grader i midten. I mens kødet koger, lægger du hønseskindet i saltlage (gerne godt med salt), i min. 30 minutter.Tør dem efterfølgende med køkkenrulle. Start ovnen og tilbered dem med varmluft og til sidst grill, til de er oppustede og sprøde. Herefter tages de fra og lægges til affedtning på papir. Skær bacon i små tern og steg dem til de er sprøde og læg dem ligeledes til affedtning.
Skræl de hvide asparges og hak enderne af dem. Smid dem sammen med de grønne asparges på panden med fedtstof og tilbered dem ved middelvarme. Brug evt. overskydende fedt fra bacon og hønseskind.
Smid til sidst det hele på køl
Tag en skål og bland mayonnaisen, creme fraichen og en spiseskefuld sennep. Smag til med salt og peber. Skær aspargeserne i aflange stykker 0,5-1 cm lange. Hak kørvel og estragon fint. Efterlad lidt stilke fra begge til pynt bagefter. Skær hønsekødet i små tern efter behov og bland dem sammen med mayonnaise-, sennep- og cremefraicheblandingen. Tilsæt derefter asparges (efterlad evt. lidt til pynt). Smag til, med estragon og kørvel.
Lad salaten stå og trække i minimum 30 minutter.
Tag hønseskind og hak det i mindre stykker til drys udover salaten sammen med bacon. Opvarm evt hvis det ønskes – jeg plejer at servere koldt.
Server med frisk grønt ovenpå ristet rugbrød eller hvidt brød.
Velbekomme!
Hvis du køber kyllingebryster uden skind er det også helt okay – skindet kan sagtens undværes. Ved brug af asparges på glas, mister salaten lidt sprød karakter, men er absolut stadig bedre end den i super markedet. Vær derudover åben for brug af andre krydderier i salaten – den kan nemt gøres til din egen.