Winner, winner, chicken dinner!
Tit har jeg gået og været lidt misfornøjet over at når jeg laver en hel kylling, bliver især brysterne lidt en kedelig “kogt” affære – Ihvertfald indefra.. Men så stødte jeg på en rigtig fin teknik, som hedder ‘Butterflied Chicken’, som også kan bruges på andre dyr. Ved kyllingen, skærer man den kort sagt op ved brystet og “brækker” kyllingen flad, så den lidt leder tankerne hen mod en sommerfugl. På den måde får man en mere jævnt tilberedt kylling, som også er dejligt sprød på indersiden – Og tilberedningstiden bliver endda også forkortet!
- 1 hel kylling
- 2 tomater
- 1 rødløg
- ½ citron
- 4 fede hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk salt
- 1 tsk peber
- 2 spsk oregano
- #instruction#
Glade kyllinger smager bare bedre…
Her på bloggen har vi aldrig været fortalere for bedre dyrevelfærd og købevaner – det er ikke den mission vi har sat for os selv. Folk skal egentlig lidt have lov til selv at bestemme om de vil købe en billig lørdagskylling, eller spenderer en del flere penge på en glad en af slagsen. Men lad det være sagt, at det ikke er nogen hemmelighed at god trivsel altså i den grad kan smages på dyret, og derfor foretrækker ihvertfald jeg personligt, en glad kylling fremfor en ret trist kylling. Denne fra Freja er ingen undtagelse – Dejlige, store og aflange bryster, godt marmoreret og ingen blodsprængninger op og ned af knoglerne (fra for meget vægtbelastning). Dette er en glad kylling!
Nu til tilberedningen:
1. Snit tomater, rødløg, hvidløg og citron som du synes bedst selv. Jeg skærer som regel mine i både og halverer dem derefter på midten. Tag en bradepande og smør olivenolie udover og fordel derefter dit snittede grønt udover.
2. Flæk kyllingen langs brystbenet og sørg for at komme helt igennem (dog skal rygraden ikke skæres op).
3. Vend kyllingen så den har ryggen/skindet mod dig og bræk den derefter udad, så den kan ligge helt fladt på skærebrættet.
Korrekt skåret og flækket kylling, klar til at lægge sig i “seng”
4. Læg den brækkede kylling med skindsiden opad, i bradepanden ovenpå dit snittede grønt.
5. Rub den godt ind i saltet og peberet og drys derefter oreganoen udover.
Den skulle gerne se sådan her ud. Men eksperimenter endelig med andre krydderier!
6. Forvarm en ovn til 180 grader varmluft
7. Smid kyllingen ind og vent ca. 30 minutter eller giv den endnu længere tid – det burde den godt kunne klare. Skru evt. lidt ned for varmen. Bare husk at kernetemperaturen skal være 75grader. Mit bedste trick til at tage temperaturen på en kylling, er at stikke termometeret langs brystet fra toppen til bunden.
Velbekomme!
Jeg lavede en anretning med det grønne fra stegningen og noget lækker couscous-salat min kæreste havde lavet